sábado, 7 de septiembre de 2013

El federalisme avança i té nova web

A mida que es va descobrint l’engany del president Mas, més i més persones van admetent que el millor per a l’encaix de Catalunya a Espanya i Europa és un model federal en una Unió sense fronteres, on els estats-nació perdin ràpidament importància. Alguns no ho diuen explícitament, per exemple admetent que el millor seria una solució “gairebé confederal” (no seria més curt dir federal?), o admetent que el més sensat és una solució entre el status quo i la independència (en realitat, el federalisme en una Europa sense fronteres és més ambiciós i avançat que la independència). A mi em sembla escandalós que cap responsable polític dels molts que sense creure-hi juguen a cavalcar el moviment sobiranista sigui capaç de dir-li la veritat a la gent. No és aquesta la principal responsabilitat dels responsables polítics, no enganyar a la gent, especialmente en temps de dura crisi? En fi, en aquests moments el federalisme avança, a Catalunya i a tot Espanya. El PSOE s’ha declarat federalista, el líder d’IU ha dit que aquesta era la millor solució per Espanya, i a Catalunya fins i tot molts simpatitzants de l’independentisme comencen a dir que l’independentisme i el federalisme no són incompatibles. Alguns preferim seguir dient la veritat: no només som federalistes, sinó que la independència de Catalunya a la Unió Europea és impossible. I exigim a Artur Mas, molt afeccionat històricament a intentar solucionar les coses a La Moncloa a l’esquena del poble català, que deixi d’enganyar a la gent. I ho seguirem fent. Per cert, ja tenim nova web, us convido a entrar-hi i a acompanyar-nos a l’acte que farem el dia 25 de setembre a l’Ateneu barcelonés.

5 comentarios:

  1. Podries exposar més detalladament i dir en què et bases quan dius això de: ""...en realitat, el federalisme en una Europa sense fronteres és més ambiciós i avançat que la independència...""?
    També dius que ""...No és aquesta la principal responsabilitat dels responsables polítics, no enganyar a la gent, especialmente (sic) en temps de dura crisi?..."" Et recordo que en l'escrit de'n Xavier Roig que vas publicar el 25 de juliol, defensant fil per randa tot el que ell exposava, hi deia això: ""...Una cosa és que per raons de pragmatisme s’hagi de fer veure que no ens hi oposem perquè fa temps que les forces d’esquerra han perdut la iniciativa..."" (link) http://progresrealprogresoreal.blogspot.com.es/2013/07/amic-toni-per-xavier-roig.html S'arriba a la conclusió que tu pots mentir, però els demés no. EN POLÍTICA NO POT MENTIR NINGÚ!!!
    ""...en aquests moments el federalisme avança, a Catalunya i a tot Espanya..."" Gràcies per aquestes frases per introduir un toc d'humor en un text tan soporífer i buit de contingut. He rigut bastant.
    ""...fins i tot molts simpatitzants de l’independentisme comencen a dir que l’independentisme i el federalisme no són incompatibles..."" Em sembla que vivim en universos paral·lels, perquè és el gruix de federalistes els que es passen a les tesis independentistes.
    ""...Alguns preferim seguir dient la veritat..."" Un altre toc d'humor XD
    ""...Artur Mas, molt afeccionat històricament a intentar solucionar les coses a La Moncloa a l’esquena del poble català..."" En això tens raó, però el PSC sempre ha fet el mateix. Critiques allò que vosaltres feu.

    A la presentació d'aquest bloc hi dius que vols contribuir a la reflexió i el diàleg, però mai respons el que la gent et pregunta. Tot va en la mateixa línia: HIPOCRESIA EN ESTAT PUR.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Em permetràs que prioritzi respondre els comentaris que s'expressin amb un to de respecte.

      Eliminar
    2. No sé on hi veus la pèrdua de respecte... Però d'acord. Esperaré.
      També espero resposta cap a un tal Bernat Garlaire aquí: http://progresrealprogresoreal.blogspot.com.es/2013/09/soc-catalanista-i-no-anire-la-cadena.html
      Perquè la pregunta la trobo interessant. I no sé per què exactament, però crec que la resposta pot ser-ho molt més encara.

      Per cert: Qui no té cap respecte cap a ningú, és aquell que a través de la mentida vol aconseguir poder. I t'ho torno a repetir: Això és el que defenses des del 25 de juliol com a mínim.

      I una altra cosa: He llegit això http://www.noucicle.org/100ideespelpsc/?p=297
      Què t'ha passat en un any? Has passat de demanar al PSC certa apertura (i sense sectarismes) a practicar la purga ferotge dels companys que pensen diferent a la cúpula. Això tampoc és hipocresia? Era un text d'aquests per "fer veure" que eres obert i inclusiu? Continues defensant allò, o defenses les posicions de: "al PSC hi sobra gent"?

      Una cosa és canviar d'opinió (totalment respectable), i l'altra ben diferent és tenir una opinió canviant depenent de com bufi el vent basant-se exclusivament en els interessos personals i de partit obviant el poble.

      N'hi ha que perden l'oremus a l'ensumar de prop una poltrona. I aquest tipus de persones s'ensumen a milles...


      Eliminar
    3. Realment no téns ni idea d'a qui t'estàs adreçant.

      Eliminar
    4. I tant que ho sé. Algú que sempre fuig per la tangent. Que no respòn a cap de les preguntes que se li formulen, i que basa el seu discurs de hipiprogre conservador en bajanades farcides d'hipocresia i arrebossades amb demagògia barata.

      Contestaràs? O continuaràs fen-te l'orni i l'ofès?

      Eliminar