jueves, 25 de julio de 2013

Amic Toni (per Xavier Roig)

Amic Toni,
Les teves declaracions a l’Avui m’han deixat estupefacte.
Confirmen els pitjors auguris sobre la divisió d’aquest país. Però,  posats a dividir-lo, és ben trist que des d’una posició suposadament progressista apostem pel tan discutible eix nacional.
Que des de les posicions oficialistes se’ns doni la llauna insistentment sobre el dit dret a decidir no és sorprenent. Això del dret a decidir és un slogan imbatible però de dret no en té res. Una cosa és que per raons de pragmatisme s’hagi de fer veure que no ens hi oposem perquè fa temps que les forces d’esquerra han perdut la iniciativa. Però fa caure la cara de vergonya que des d’un posició diguem-ne socialista es donin lliçons sobre el dret a decidir en un país on hem estat decidint en una elecció rere l’altre durant més de trenta anys.
No estic d’acord tampoc en el que dius sobre els elements comuns entre independentisme i federalisme. Són perfectament antitètics i es basen en valors oposats. No vull ara allargar-me però sí que et dic que la teva afirmació és d’una frivolitat extraordinària. Clar que a l’Avui els ha encantat.
Aquest és un altre aspecte que no puc entendre. Creus que afirmacions com les que fas s’han de fer  en un diari que probablement és el més subvencionat del món després del Pravda? I en un context de control absolut dels mitjans públics i subvencionats?
M’agradaria també que ens aclarissis que vol dir això de l’escarni de l’independentisme. Si alguna proposta ha estat escarnida i se n’ha fet befa ha estat la del federalisme. Les hemeroteques en van plenes. Dit això, crec que seria un signe de bona salut democràtica i simplement civil que comencés a llevar-se la veda de la crítica a l’independentisme. Hauries de saber que molta gent que voldria participar-hi simplement no s’hi posa per por al control que s’exerceix sobre la societat civil. I tu que vas muntar Ciutadans pel Canvi saps perfectament que aquest control sobre la societat civil ve de lluny, de més de vint anys de governs nacionalistes.
Vull anar acabant. L’afirmació que fas que el principi d’ordinalitat és sagrat l’he trobat fins i tot graciosa. És pur llenguatge de l’adversari. O del que creiem fins fa poc que era el llenguatge de l’adversari.
Ens recomanava Lakoff que no penséssim en un elefant. Veig amb tristesa i desànim que molts amics de fa temps us passeu el dia pensant en elefants.
X.R.

25 comentarios:

  1. M'agrada especialment lo de la comparació d'El Punt Avui amb el Pravda, però discrepo en el tema del principi d'ordinalitat. Jo el defenso, ben calcul,lat, clar. No pot ser que Madrid sigui la comunitat que més impostos recapta i que després del repartiment dels diners passi a ser l'onzena comunitat per darrera de Catalunya, que és la desena beneficiada!!

    ResponderEliminar
  2. Perdoneu, però només volia dir que en Siscu Baiges és molt gran. Amb gent com ell, em sento molt orgullos de ser federalista, republicà i partidari dels lligams fraternals entre els pobles d'Espanya. El text del senyor Roig, em penso que és una molt bona resposta a la falsa propaganda que ens vol fer creure que l'independentisme és una victima. Mani? És un posicionament que està excloent dia rere dia la pluralitat de la societat, que està generosament subvencionat: una ideología de poder oficial actualment. És ioncreible que es digui que l'independentisme no es pugui criticar. A on hem arribat? A un 1984 nacionalista i pujolista.

    ResponderEliminar
  3. Madrid té tot el funcionariat, l'alt funcionariat i la diplomàcia instal·lada a la comunitat i és una xucladora de seus socials de grans empreses que no són madrilenyes(empreses catalanes i basques la majoria)... el seu nivell recaptatori i tota la seva fiscalitat té un % d'economia no productiva i fícticia IMPRESSIONANT, per no parlar del deute acumulat per la capital del Reino o del rescat públic que hem pagat tots de la entitat bancaria que es van inventar a la comunitat (Caja Madrid, mes tard Bankia) per competir amb La Caixa. Informeu-vos federalistes que Madrid és el que és gràcies a les influències polítiques i la casta, una comunitat inventada del no res i inflada a base d'apalancament financer.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. pel to d'aquest comentari, ja es nota que som els federalistes els qui fem escarni dels independentistes...

      Eliminar
    2. Ei, no s'ho val dir que el Siscu és gran i després no donar la cara..... Això sí que és escarni i la resta són mandangues!!
      ;)

      Eliminar
    3. Home Francesc, que qüestionis el to del comentari però que el de l'article et sembli tan adient com per compartir-ho, doncs potser també resulta simptomàtic.

      Eliminar
  4. "...Confirmen els pitjors auguris sobre la divisió d’aquest país" ...Dividir el país? Vosaltres ho porteu fent més de trenta anys amb l'eix "esquerra - dreta" durant els últims trenta anys, i a sobre mentint, perquè el que voleu a l'estat espanyol, és el model americà: centre-dreta (vosaltres) i ultradreta (pp). PSOE - PSC progressista? hahahaha, no em feu riure. Els mateixos que indultàveu banquers? Que continueu tractant el poble d'estúpid, no vol dir que ho siguem. Potser l'estupidesa ha canviat de bàndol.
    "...Una cosa és que per raons de pragmatisme s’hagi de fer veure que no ens hi oposem perquè fa temps que les forces d’esquerra han perdut la iniciativa..." Hahahaha S'ha de fer veure diu! Hahahaha. Està molt bé això de que caiguin les caretes...
    "...on hem estat decidint en una elecció rere l’altre durant més de trenta anys." Les democràcies avançades són participatives, no només representatives. Viviu al segle XIX!!!! Hahahahaha
    "...independentisme i federalisme. Són perfectament antitètics i es basen en valors oposats..." Els independentistes som federalistes, però a nivell continental, no peninsular. Torno a repetir: Viviu al segle XIX!!!! Hahahahaha
    "...Creus que afirmacions com les que fas s’han de fer en un diari que probablement és el més subvencionat del món..." I perquè no deixeu de subvencionar el vostre partit amb diners públics que haurien d'anar cap a ensenyament i salut?, i no per pagar les ridícules campanyes electorals que es basen en embrutar els nostres carrers amb paperots i banderoles amb imatges de gent inepte amb una rialla d'orella a orella? o per pagar a canvi de vots les "casas regionales" (nom molt franquista per cert). O tota la gent endollada que teniu per allà dins. Nosaltres senyalem la lluna, però vosaltres us quedeu fixats en el dit que l'assenyala.
    "...I en un context de control absolut dels mitjans públics i subvencionats?" Quan controlàveu TV3 vosaltres, què? Victimisme ciudadano's style.
    Si es fa befa del "vostre" federalisme, és perquè ningú hi veu federalisme. Com molt bé diu en Requejo: utilitzeu el mot, no el concepte. Un paio llest que teníeu i us l'heu deixat perdre. I que quedi clar: el vostre "café para todos 2.0" No el volen enlloc.

    ResponderEliminar
  5. i 2...
    Criticar l'independentisme, ja ho feu. "pensament únic", la chacón, la mateixa que va ajudar a inflar la bombolla immobiliària pel seu pas pel ministeri, i la mateixa que ha deixat un forat de 37 mil milions comprant bombes i bales ens tracta de fanàtics, en Bono i en colomé l'equiparaven amb hitler... el Peces barba feia conya amb que no caldria tornar a bombardejar-nos com ja s'ha fet en èpoques passades... l'únic bo d'aquest senyor, va ser que va deixar a entendre, que el catalans som tan espanyols com els portuguesos.
    ¨aquest control sobre la societat civil ve de lluny, de més de vint anys de governs nacionalistes¨.A mi no em controla ningú! sóc un ciutadà que pensa per sí mateix, critico i faig autocrítica, no com vosaltres que vomiteu les consignes del vostre partit com lloros. Parleu molt i no dieu absolutament res. O com diu al teu text "HEM DE FER VEURE... PER PRAGMATISME" Si el vostre pragmatisme és mentir, foteu el camp de la política colla de vividors!!!!!!!!
    "Vull anar acabant. L’afirmació que fas que el principi d’ordinalitat és sagrat l’he trobat fins i tot graciosa. És pur llenguatge de l’adversari. O del que creiem fins fa poc que era el llenguatge de l’adversari." El vostre adversari no era el PP? perquè diu exactament el mateix que vosaltres. I ves per on als estats federals REALS, és un tema sagrat.

    Al tres li vull preguntar quins llaços fraternals tenim? Les massacres que han dut a terme per a assimilar-nos? els dictadors pancastellanistes? els twits plens d'amor que pots llegir a #putoscatalanes? Jo tinc família fora de Catalunya, i això no vol dir que renunciï a autogovernar-me i autogestionar-me. pateixes el SÏNDROME D'ESTOCOLM!

    Sent del partit socialista dubto molt que entengueu el que us diré a continuació, però... Avui dia hi ha una guerra, i els bàndols no són ni esquerra vs dreta, ni catalans vs espanyols: és STATO QUO vs PROGRËS. A veure si esbrineu en quin bàndol esteu?

    QUEIXALSONFIRE DIXIT

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. "guerra", "queixalsonfire",... si aquest és el nivell de tolerància i concòrdia que ens espera en el nou "progrés", no és estrany que molts catalans comencem a sentir força inquietud.

      Eliminar
    2. Hahahahahaha. Òstia nano: després de tot el que dic i et quedes amb això? Com ja he dit al text introductori: "Sent del partit socialista dubto molt que entengueu el que us diré tot seguit, però..." i efectivament, no has entès res. Hahahahahaha

      Primer: Et sona la frase feta "treure foc pels queixals"? Doncs això, jugo amb el nick per dir que estic cabrejat. Això no implica violència. Tota la mala llet i mala bava que tinc les canalitzo per construir, mai per destruir.
      Segon: No dic que hi haurà guerra, dic que ja hi és, i no cal ser Einstein per entendre que vull dir guerra d'idees, però vaja... si ets més curt que un nus, entenc que creguis en el "federalisme borbònic centralitzat" que defenseu des del PSC (Pollastres Sense Cap).

      Continueu amb la mentalitat del segle XIX, i seran el temps i el poble els que us passarem per sobre, (sense violència. Que ja veig que se t'ha d'explicar tot com a un nen de P3).
      Que un immobilista es faci dir progressista no em molesta. L'autoengany és un procés molt humà. N'hi ha que l'intentem controlar, i n'hi ha d'altres que el deixeu fer...

      Per cert, ja que treus el tema violència: què tal els GAL? Sou la democràcia personificada (Això era una ironia P3 style). Ja ho vau tapar tot bé? o sortirà per fi qui era el senyor X?

      Eliminar
    3. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

      Eliminar
    4. He comptat un mínim de tres insults, és realment inquietant, i tot des de l'anonimat (Toni: si t'ho has llegit, et referies a això quan parlaves d'escarni?). Que sàpigues que mai ens fareu callar als que volem aixecar la veu, amb el nostre nom i cognoms, pel diàleg i la concòrdia, i contra l'odi.

      Eliminar
    5. Resumint: He llegit un text que m'ha semblat indignant. He entrat massa en el paper de treure foc pels queixals. i potser m'he passat de frenada. Sento moltíssim si t'has sentit ofès i/o insultat. Deixa'm retirar-ho i demanar-te disculpes sinceres.

      Sobretot no t'equivoquis. A mi no em mou un empatx d'odi. Em mou la fam de justícia.

      Jo no us vull fer callar. Tot el contrari. I escolta... si vols aixecar la veu. tu mateix. Jo no t'impediré res.

      No sóc anònim. Tinc una IP. A la xarxa portem matrícula, i si vols, també pots portar el nom.

      I et dic una cosa: ja pots dir que esteu pel diàleg i la concòrdia, però aquest escrit és una punyalada trapera al Toni Comím, i a tots els que pensen com ell. I si tan poc t'agraden els escarnis, per què penges un ESCARNI cap al Toni escrit pel tal Xavier Rius?

      Quan vulguis... Si vols... pots dir-me alguna cosa referent als dos primers missatges que he escrit. A part de GUERRA I QUEIXALSONFIRE del missatge d'abans.




      Eliminar
    6. Benvolgut amic,

      agraeixo les teves disculpes i per descomptat les accepto. I tant de bo et quedis per sempre posat en el mode "debat civilitzat i respectuós".
      Molts dels teus arguments estan tractats,sempre respectuosament, en altres posts del meu blog en català o castellà:
      http://progresrealprogresoreal.blogspot.com.es/
      o en anglès: http://realprogressinenglish.blogspot.com.es/
      El "tal" Xavier Rius és en Xavier Roig, un amic meu i del Toni Comín (que també és amic meu), excel·lent persona i prestigiós professional. En Xavier no té blog ni twiter i em va demanar que li fés de "ventre de lloguer", que per a mi és un honor, per publicar el seu dur, però respectuós, escrit. Si en Toni em vol fer l'honor d'escriure al meu blog sap que sempre té les portes obertes (aprofito per copiar-li això en forma de missatge i per enviar-li una abraçada).

      Eliminar
  6. Bé. Pel que veig, els estadistes han fotut el camp de can PSOEc.
    La socialdemocràcia espanyola està anul·lada i es dedica a apunyalar-se a sí mateixa per l'esquena.
    El text no el veig ni dur, ni respectuós. El trobo falaç i titlla a tothom que no pensa com l'autor de traïdors.
    Des de les vostres files s'acusa a l'independentisme de "PENSAMENT ÚNIC", però sou vosaltres qui "expulseu" a qui no pensa igual a la cúpula. Tinc amics i coneguts que volen independitzar Catalunya de l'Estat Espanyol i abarquen des de l'anarquisme, passant pel comunisme, el socialisme (el de debò), els verds, socialdemòcrates, liberals, algun conservador i molt apolític. Tenim l'esperança de poder fer saltar del poder l'elit extractiva pancastellanista que controla i domina els tres poders de l'estat pel benefici propi. Cosa que el vostre "federalisme" no pot fer, ja que vosaltres en sou els seus lacais.
    Així que nosaltres anem engroixint per tots els flancs i vosaltres us aneu empetitint per voluntat pròpia. Fins i tot aquells que volíeu fer callar dins les vostres files, ara són la punta de llança dins el nostre moviment, ja que els feu marxar convençuts que el federalisme que "veneu" és fum.

    Gràcies PSOEc.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Francesc, em meravella la teva paciència amb un hooligan incapaç de dir el seu nom i el seu cognom, ocult rere un àlias tan lamentable com "Queixalsonfire". Jo no li hauria respost, perquè no cal respondre anònims o pseudo(an)ònims. D'altra banda, vivim immersos en una confusió delirant dels termes, i aquest pobre comentarista ho exemplifica a la perfecció.
      Alguna cosa hem fet malament tots plegats, perquè és possible que "Queixalsonfire" sigui relativament jove i hagi estat educat en l'escola democràtica, que en teoria va educar en el pensament crític i la tolerància. Lluny de tot això, gosa negar conceptes elementals com la lluita de classes i possiblement creu que el marxisme és una cosa cubana, sense haver entès que no existirien les ciències socials si penséssim com ell.

      Eliminar
    2. no hi ha elits extractives a Catalunya?

      Eliminar
    3. Per a Lluís Bosch:

      Torno a repetir: No sóc anònim. Tinc una IP assignada. Tu has tingut la llibertat de posar-te el nom que has volgut, i ves per on, jo també. Que et sembli lamentable, doncs fins i tot m'agrada. A part dónes a entendre que com que no t'agrada com em faig dir, rebutges el diàleg. Torno a repetir: està bé que caiguin les caretes. Molt tolerant tot plegat.
      Potser sí sóc un pobre comentarista, però qui està immers en una confusió de termes no sóc jo precisament.
      ""...Alguna cosa hem fet malament tots plegats, perquè és possible que "Queixalsonfire" sigui relativament jove i hagi estat educat en l'escola democràtica, que en teoria va educar en el pensament crític i la tolerància..."". (Això de fer de Sandro Rey et surt genial). Si tots els meus escrits en aquest bloc no són crítics, ja em diràs tu que són. O estàs intentant dir que per estar ben educat m'hauria d'empassar la vostra demagògia? I tu et creus tolerant negant-me el diàleg perquè no t'agrada el meu "nom"? JO NO SÓC EL MEU NOM, SÓC EL QUE PENSO I SENTO. El nom no fa la cosa. I et diré una altra cosa: Em considero tolerant. Em relaciono amb gent de diferents ideologies i no hi tinc cap problema. Però et diré una altra cosa: No tolero ni la hipocresia ni la mentida. I l'escrit de'n Xavier Roig n'està farcit.
      ""...Lluny de tot això, gosa negar conceptes elementals com la lluita de classes i possiblement creu que el marxisme és una cosa cubana, sense haver entès que no existirien les ciències socials si penséssim com ell..."" On nego jo la lluita de classes en el meus escrits? Em pots dir una sola llei feta pel PSOE referent a la lluita de classes? Potser són els indults als banquers? Els privilegis feudals que ajudeu a mantenir als terratinents d'Andalusia i Extremadura? El fet de gastar-se quantitats ingents de diners en un exèrcit de fireta en temps de crisi? Construir "submarins" de 2mil milions d'euros i que no suren? La bombolla immobiliària que va ajudar a inflar la Chacón a part d'accelerar desnonaments mentre ella era ministra? Les floretes que li llença en Lucena a l'ultraconservador Duran i Lleida? Votar en contra del corredor mediterrani amb tot l'impuls que podria aportar ja sigui en la construcció de les infraestructures, com l'enfortiment dels ports de Barcelona i Tarragona? (A part de connectar-nos amb Europa com Déu mana) Quants llocs de feina s'han deixat de banda votant en contra del corredor? Votar en contra de la oficialitat a Europa de la llengua catalana per no molestar les elits madrilenyes?...
      JO NO VULL QUE LA GENT PENSI COM JO! VULL QUE LA GENT PENSI!
      Intentar desacreditar-me per no fer allò que vols que faci, sí és lamentable.
      Per cert, intentar ajuntar els termes MARXISME i PSC és ""...estar immers en una confusió delirant dels termes..."". Tu sí que ho exemplifiques a la perfecció.
      No t'escric per a què em responguis. Però fes el que vulguis i si m'acuses del que no faig, doncs em defenso.

      Per cert. També us aniria bé sortir d'aquest cercle endogàmic on us heu instal·lat i copséssiu el que pensa la gent de vosaltres. Fins i tot antics votants vostres que se n'avergonyeixen en què s'ha convertit el PSC després de l'apunyalament indiscriminat als maragallistes per part del chaconisme (zapaterisme de baixa estofa). Fins i tot us donaré un consell debades. Agafeu una gràfica on hi constin any/vots, i mireu on canvia la tendència i entra en decadència el vostre partit. SORPRESA!

      No sé si teniu gent cobrant per pensar en l'estratègia general del partit i les conseqüents tàctiques per dur a terme, però ja us dic jo que per als interessos de l'independentisme són diners molt ben invertits.

      Gràcies per tot el que esteu fent.

      Eliminar
    4. Per a Francesc Trillas:

      I tant que n'hi ha! Però torno a repetir que són d'arrel pancastellanista. Manen des de Madrid, i a Catalunya acoten el cap i diuen SÍ BWANA! Per què et penses que aquestes elits estan en contra de l'independentisme? Perquè no les tenen totes quan es tracta de mantenir els privilegis que els va atorgar Franco per haver estat lleials al seu cop d'estat. I que per cert: els privilegis els hi va donar Franco, però els mantenen gràcies a l'operació MAQUILLATGE que d'altres en diuen "transición democrática ejemplar".
      Per què creus que voteu fil per randa al congrés tot el que promulga aquesta elit? Per què creus que cada cop us sembleu més a ciutadan's?perquè esteu perdent la vostra identitat? LA CÜPULA DEL VOSTRE PARTIT ÉS UNA DE LES POTES D'AQUESTA ELIT. L'altre dia un tal Colomé de l'ajuntament de Barcelona va equiparar unes hipotètiques eleccions plebicitàries amb el nazisme. Bé. La segona República Espanyola va sorgir d'unes plebicitàries. Així què? des del PSC s'està donant suport a l'alzamiento dels "nacionales"? perquè si unes eleccions d'aquest caire són protofeixistes, llavors Franco no va muntar un cop d'estat. Va ser un general democràtic que va sorgir per tornar la democràcia a Espanya. Porteu un cacau mental que fa feredat.
      Esteu "convidant a marxar" tot aquell que no pensa com la cúpula (pensament únic). En canvi acuseu l'independentisme de fer-ho quan al gruix de l'independentisme hi ha gent de totes les classes socials (la lluita de classes vindrà en el procés constituent si la majoria de gent així ho decideix), de totes les edats, i de gairebé totes les opcions polítiques.
      Ja ho van dir els franquistes durant l'operació maquillatge. Algú va dir que ja sabien que les esquerres es vendrien, el que els va sobtar fou que es venguessin tan barat.
      Un federalisme que no trenqui aquesta hegemonia no se'n pot dir federalisme, ni d'esquerres. Podeu triar molts noms: "Café para todos y la copa y el puro para los del PPSOE", "maquillatge 2.0", "los trileros contraatacan", "Apoyaré! pero por detrás te la meteré"... o frau (a seques).
      Espanya canviarà, i serà per afavorir l'esmentada elit. Així que si des de Catalunya es pot crear un estat modern per a tothom (en un procés constituent tindran veu tant els independentistes com qui no ho són) i fer-lo arrel d'un consens, no sé quin problema hi ha. I fins i tot espero que si ho aconseguim, amb el temps, el poble espanyol entengui quin problema real té i pugui treure's aquest llast. Això si: A la seva manera.

      Jo no us dic tot això per a què canvieu. Heu de ser lliures de fer i dir el que volgueu. Si escric aquí és per a què si algú té la mala sort (com jo) de trobar-se amb aquest escrit, el pugui comparar amb pensaments diametralment oposats, i que sigui el seny i la capacitat de raonament d'aquest tercer qui acabin creant una opinió formada sobre el tema. Ja sigui perquè pensa com vosaltres, com jo, o com li doni la gana a aquesta tercera persona.

      Eliminar
    5. Moltes gràcies per les teves sempre equilibrades i ponderades paraules, que segur que faran reflexionar el lector. I gràcies per dedicar tant de temps a un blog tan horrorós, extractiu, anticatalà i dolent.

      Eliminar
    6. Per a Francesc Trillas.

      Jo no he criticat el teu blog. Repassa els meus escrits. Si he criticat alguna cosa, és aquest panflet infumable escrit pel Xavier Roig.

      Explica'm siusplau què és un blog extractiu.

      Un consell: El sarcasme s'ha de saber utilitzar. Si no, no és sarcasme. Més aviat és com un acudit dolent.

      Eliminar
  7. Queixalsonfire,
    Si rebutgés el diàleg no hauria escrit res aquí ni tampoc respondria ara. Tot i que dubto que els monòlegs successius puguin ser considerats diàlegs. A mi em sembla complicat entendre's quan algú parla mitjançant consignes. Possiblement caldria que tots plegats ens esforcéssim a parlar des dels raonaments, perquè ara vivim immersos en un debat visceral molt irracional. Segur que ho superarem, perquè ens convé a tots: a Europa hi ha una memòria molt viva dels llocs on va a parar el discurs irracional.
    Jo no puc endevinar qui ets, i per tant formulava una hipòtesi. No tinc voluntat d'endeví, i de fet si infereixo que has passat per una educació democràtica més aviat em faig una autocrítica, perquè treballo en aquest sector.
    També t'he de dir que tu tampoc no has endevinat gaire de mi: no sóc un afiliat del PSC. Ni tan sols no he votat mai aquest partit, ni se m'ha passat pel cap de fer-ho. Quan van decidir abandonar el marxisme es va acabar la possibilitat que els votés.
    Però això no m'ha impedit compartir i valorar els raonaments de l'autor d'aquest blog, que em semblen excel·lents i lúcids, en un moment de profunda confusió col·lectiva. El seu temor a un futur descohesionat i malbaratat pels impulsos irracionals de dos partits també el sento. Sobre aquest tema et deixo un enllaç a un article que possiblement és més afí al teu pensament, però que també expressa això:
    http://www.vilaweb.cat/mailobert/4130447/mai-pal-paller.html

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. 1

      Frase teva ""...Jo no li hauria respost perquè no cal respondre anònims..."" Si això no és un rebuig al diàleg...
      Primer aclareix-te les idees i després en parlem, si vols. No m'agrada perdre el temps intentant entendre persones que no s'entenen a sí mateixes. Per cert, on està escrit què per internet hagis de posar el teu nom? Que el meu nick no sigui el meu nom, no vol dir que m'amagui. Vol dir que jo he après a desterrar el meu ego. Pots dir el mateix?

      No faig monòlegs. Exposo idees i faig preguntes, les quals ningú replica ni respòn. Potser perquè si ho intentessin, se n'adonarien del grau d'autoengany pueril i infantiloide en el qual viuen. I això els faria replantejar-se la vida per complet. I com és normal i natural, això els fa por. Sobretot a certes edats. La por només paralitza, i un gran exemple en són les "respostes" de l'amo del blog. Unes poques línies de text, però res de contingut.

      ""...Debat visceral molt irracional..."" Jo tinc molt clar quan enraono i quan em tiro rots.

      El sector de l'ensenyament fa fàstig (educat has de venir de casa). El que m'ha tocat viure a mi era més semblant als llibres franquistes del meu iaio (memoritzar), que no pas als llibres republicans del meu avi (raonar). Per molt democràtic que ho vegis, és un procés de reprogramació. Res més. Per això no hi he encaixat mai. Sóc lliurepensador, i les cotilles mentals m'asfixien. Per sort hi ha molts professionals aprenent del sistema d'ensenyament de Finlàndia. A veure si poden trobar el model "català" que faci els individuus lliures, i dic català, perquè mai podrà ser dins el Regne d'Espanya. Per a ell nosaltres som possessió seva, no a l'inrevés. Així que ens reprograma per a comportar-nos com un ramat.

      Tens raó, m'he precipitat al tractar-te com si fossis del PSC. MEA CULPA

      Eliminar
    2. i 2

      Per abandonar el marxisme, primer has hagut de ser marxista, o com a mínim ser-hi proper. I que jo sàpiga el PSOE, des de la transició com a mínim, de marxista res de res. T'explicaré un "secret": Les elits (franquistes) van pactar amb la seva "oposició" ("transició"). Va ser el retorn a la política espanyola del segle XIX. Partit conservador i partit liberal repartint-se el pastís. I guanyi qui guanyi les eleccions, sempre afavorirà la mateixa minoria mafiosa. L'unic que van fer va ser canviar-se el nom. Per això els "liberals" van agafar les sigles històriques del PSOE, però d'esquerres res de res. Un altre "secret": Aquests dos partits espanyols, van veure que perdien hegemonia, i que potser molts dels que els havien votat ja no els votarien més, i se n'anirien cap a posicions per rebentar aquest sistema bicèfal. Tornen a pactar i ... Sorpresa! Ja estan aquí UPyD i ciutadan's. Gent del PSOE i del PP criticant el bipartidisme (demencial). Són els encarregats de no permetre que el vots anéssin cap a posicions més anti estatals i/o d'esquerres. Han ressucitat el falangisme a Espanya, i el lerrouxisme a Catalunya. (sí. Fins i tot els catalanoespanyols són diferents als seus compatriotes estrictament espanyols). Ja tenim aquí unes altres falses esquerres.

      ""...profunda confusió col·lectiva..."" Potser el confús és el teu col·lectiu, o tu sol. Jo sé molt bé d'on venim, on som, i cap a on vull anar.

      Gràcies pel link, l'he trobat interessant. Però crec que peca d'ingenuïtat. Dóna per suposat que els partits funcionaran igual que ara i la societat també (ells manen, nosaltres obeïm). Quan marxem del Regne d'Espanya, el primer que haurem de fer com a societat, serà obligar als partits a canviar (procés constituent). Començant per les llistes obertes i la transparència REAL, i amb els anys anar aprenent dels nòrdics. També haurem de canviar com a societat, i aprendre que la democràcia és participativa, (qui vulgui peix que es mulli el cul) i haurem de fiscalitzar nosaltres l'acció del govern i de la oposició. Això només es podrà fer amb transparència de dalt a baix. Crec que avui dia amb les noves tecnologies podem saber en dècimes de segon on va a parar cada cèntim de diner públic, i amb la mateixa rapidesa es podrà saber quines decisions es prenen. Així doncs, nosaltres manarem, els partits obeiran (si ho fem bé). Si la informació és poder, i la informació la té el poble... Acaba tu mateix la regla de tres. No sóc independentista per a crear una mini Espanya.
      I sobretot buscar mecanismes per a poder tenir allò què amb l'estat espanyol mai hem tingut: Separació de poders. Que per a mi, és el millor indicador de democràcia. Si cada quatre anys pots votar quin mafiós et robarà i controlarà l'estat, de quin tipus de "democràcia" estem parlant?
      Per cert, a l'escrit parla de guerres. Les guerres es fan per a què una part de la població, domini l'altra part, i una minoria s'eriqueixi (et sona el model? Et puc donar pistes: ho fa sense armes, només amb lleis... Comença per Es... I acaba amb... panya ). A Catalunya no ho veig factible. Aquí tothom es vol sentir un individu lliure, i amb les llibertats tant individuals com col·lectives restablertes. Resumint: viure en pau.

      A part trobo molt hipòcrita això de la cohesió. Quan l'eix basculava entre dreta-esquerra, ningú de vosaltres es pregunta si cohesionava o no. Simplement s'explotava. I sobretot el PSC que l'ha explotat al màxim fins que li ha petat a la cara. En canvi, ara que canvia l'eix a Cat-Esp, llavors parem tots màquines... PA - TÈ - TIC. La cohesió neix del respecte a la diferència, no de les sectes mafioses que et fan triar entre dreta i esquerra.

      Eliminar
    3. Acabo de veure un blog teu, i veig que respons a gent que porta nick i no el seu nom. Està molt bè això. És molt espanyol: "Haz lo que yo te diga, pero no hagas lo que yo hago".

      si tens alèrgia a l'independentisme, potser és que el demonitzes sense conèixe'l.

      Eliminar