lunes, 14 de abril de 2014

Infants uniformats de negre amb estelades

Crec que la immensa majoria dels que des de Catalunya i des del catalanisme (o des d'altres indrets i posicions polítiques), veiem amb seriosa preocupació la deriva del moviment independentista, fem cada dia un esforç de contenció per no convertir el nostre estupor en indignació antipàtica. El vídeo que ha arribat en els darrers dies per Internet als nostres ordinadors posa a prova aquest esforç de contenció com no havia passat mai fins ara. És un vídeo elaborat per nens, massa joves per no ser innocents, d'una classe d'una escola de Manlleu (comarca d'Osona, i lloc on va néixer el meu avi). Hi ha dues coses especialment tristes d'aquest vídeo:
-La primera, que ni els pares ni els professors d'aquests nens hagin estat capaços de transmetre'ls la necessitat d'evitar paral·lelismes amb altres èpoques històriques en què altres moviments nacionalistes també han utilitzat uniformes negres mentre llençaven proclames per la llibertat i el futur dels seus pobles (m'estalvio posar vídeos comparatius seguint amb l'esforç de contenció que crec que tothom hauria de fer).
-La segona, que ni els pares ni els professors d'aquests infants s'hagin adonat del risc de fer el ridícul dels seus fills i alumnes.
Realment encara espero i desitjo que sigui una broma d'algú que vol desprestigiar l'independentisme.
La segona cosa trista que esmentava és realment més difícil d'evitar que la primera, en un context on cada dia el conseller amb més poder en l'antic govern dels millors, el Sr. Francesc Homs, fa i diu coses força més ridícules que aquest vídeo. I malauradament el Sr. Homs no és una broma posada pels seus adversaris, encara que de vegades ho sembli. La primera cosa trista que esmentava és menys difícil d'evitar, però requereix uns mínims coneixements sobre història del segle XX: potser a sisè encara no s'hi arriba, però per ser mestre de sisè en algun moment suposo que s'ha d'haver estudiat.
Com va dir un amic meu a qui li vaig enviar aquest vídeo, això cada vegada acollona més.

3 comentarios:

  1. L'Homs és un pobre imbècil, però oblidem que d'imbècils d'aquest nivell venen les collites de malves

    ResponderEliminar
  2. Crec que t'estas passant en la teva visió del video, l'he vist després de llegir el que has escrit, i o sento peró a mi no m'asemblat veure el que tu dius i no soc independentista, peró davant d'opinions com la teva m'ajuden.

    ResponderEliminar
  3. El video es una gilipollez más, pero no es para tanto cono insinuas.

    ResponderEliminar