miércoles, 9 de mayo de 2012

Suport i propostes a Ferran Sancho (per Francesc Trillas)


Ferran Sancho va ser el meu professor de micro quan estudiava economia. Va ser sempre un professor cordial, molt competent i compromès amb els estudiants, sempre a la seva disposició. Molts anys més tard va ser el meu col.lega i cap de departament, i vaig poder comprovar que era probablement la persona més dialogant que he conegut a la Universitat. Com a economista, està format a Berkeley, i això el fa un economista tocat per l’aigua salada (sobre la distinció entre fresh water i salt water economists, veure el blog de Paul Krugman). La candidatura d’en Ferran a Rector de la UAB està compromesa amb la universitat pública i la seva qualitat. M’agrada que el seu programa comenci fent menció a les humanitats i a l’equitat. Aprofito per fer-li algunes suggerències:
-Màxim respecte als estudiants, reconèixer el seu dret a ser tractats pel professorat i el PAS amb el màxim respecte (tracte, tutories, drets, etc.). El programa recull molt bé propostes de tipus econòmic i de representació democràtica per als estudiants, però crec que també aniria bé una referència al tracte que es mereixen com a persones.
-Màsters i doctorats: reduir la incertesa dels darrers anys sobre la continuïtat i mencions d’excel.lència amb acords per facultats que suposin una racionalització de l’oferta actual.
-Des-burocratització, reducció de la càrrega que suposa la burocràcia, inclosa l'e-burocràcia, per als professors i investigadors.
-Comunicació de la UAB. La UAB és força invisible en els mitjans de comunicació, en comparació a la UB i la UPF, pel que fa per exemple a les opinions d’experts sobre temes específics.
Per acabar, vull expressar el meu respecte total als altres candidats a rector, que tenen el mèrit de donar un pas endavant en temps molt difícils.

1 comentario:

  1. Benvolgut Francesc, com a candidata a Vicerectora d'Estudiants i Cooperació, et puc assegurar que aquesta és una de les meves màximes preocupacions com a professora, formadora de joves investigadors, i ferma lluita contra els prejudicis anti-jove que fan passar per normal coses inacceptables, indefensions i arbitrarietats de primera línia, també a la UAB. Les vaig patir, les veig patir, i si et serveix de prova, vaig ser la impulsora de la normativa de revisió d'exàmens quan era vicedegana d'ordenació acadèmica el 1996, que finalment el vicerector Cufí va confegir i fer aprovar. La nostres propostes sobre accés, acompanyament i informació, també van en la direcció d'aquesta cultura de relacions que reclames, ben justament. Salutacions cordials, Silvia Carrasco.

    ResponderEliminar