jueves, 28 de enero de 2021

PERSONES MOLT PREPARADES, AMB UN PROGRAMA MOLT SÒLID AL DARRERA

Aquesta nit comença la campanya de les eleccions al Parlament de Catalunya del dia 14 de febrer. En els darrers dies i setmanes, l’atenció ha estat justificadament centrada en la figura del candidat socialista a la presidència de la Generalitat, Salvador Illa. Avui el que esperem que sigui aviat President Illa, ha anunciat que el seu vice-president econòmic i Conseller d’Economia serà Maurici Lucena, una persona preparadíssima i experimentada que dóna credibilitat a la idea de fer prioritària la reactivació econòmica sense deixar ningú enrera. I a la idea que anem a per totes, amb les persones més competents possibles.

Mentre l’atenció se centra en les persones que encapçalen les nostres propostes, val la pena destacar que aquestes van acompanyades d’un treball d’elaboració programàtica de mesos i anys, dirigit per Eva Granados, vice-primera secretària del PSC i candidata número 2 per Barcelona. En aquest treball, intern i extern, hi han participat centenars de persones, i ha culminat amb un procés participatiu on hem pogut escoltar i en molts casos recollir les propostes de moltíssimes entitats i grups socials. Ara el programa definitiu ja està penjat a la xarxa i és públic. Diuen que els programes no se'ls llegeix ningú. No hi estic d'acord, conec a molta gent que els busca, i els llegeix, en alguns casos de pe a pa, i en altres a trossos, anant a buscar el que l'interessa a cadascú. I en qualsevol cas són la referència de les propostes de les persones candidates, i després la referència principal en els plans i pactes de govern.

En el terreny del bon govern econòmic, hem alimentat el programa amb aportacions realitzades en sessions dels Tallers Econòmics del PSC, a les quals hem convidat a prestigioses personalitats de l’acció i la reflexió econòmica, com Olga Cantó, David Vegara, José Luis Escrivá o Martí Carnicer. Hem enriquit les idees del programa amb treballs sobre finançament autonòmic d’Antònia Monés i Montse Colldeforns (que esperem presentar en un futur paper de treball de la Fundació Campalans), o amb un treball escrit i ja públic sobre Col·laboració Públicoprivada, que vam dirigir en Marc Murtra i jo, per al qual ens van fer arribar les seves idees un nombrós grup de personalitats, entre altres Salvador Illa i Maurici Lucena.

Les coses no s’improvisen. Si avui el PSC està en condicions de ser de nou una alternativa creïble a Catalunya, és perquè hi ha molta feina al darrera. I el compromís de moltes persones que han donat la cara, i el seu esforç generós, en moments difícils. A totes elles, el meu homenatge, i en la part que em correspon, agraïment.

Ara la campanya electoral està llençada, i només ens queda fer arribar aquesta proposta elaborada amb tanta seriositat, a tots els racons de la societat. Després de les eleccions, esperem que amb els i les socialistes al govern, i si no, des de l’oposició, seguirem amb aquesta feina d’elaboració de continguts. Però aquesta vegada, molt em temo que si seguim amb un govern com l’actual, el declivi serà irreversible. Podem fer possible el canvi, no només de govern, sinó d'època, amb la nostra implicació demanant respectuosament el vot a tothom, i fent-lo efectiu per correu (jo ja l’he demanat) o in situ, el 14 de febrer.


No hay comentarios:

Publicar un comentario