domingo, 28 de febrero de 2016

Com i per què contribuir al "crowdfunding" del documental FEDERAL

Per fer avançar el federalisme en el debat públic, l'associació Federalistes d’Esquerres ha engegat un projecte de documental que dirigirà Albert Solé, l'autor entre altres obres de “Bucarest, la memòria perduda”, Goya al millor documental en 2009. La idea és que FEDERAL sigui una pel·lícula documental de qualitat que pugui ser exhibida internacionalment i que contribueixi a explicar el federalisme a Espanya i a Europa. Que abordi la necessitat d'avançar cap a estructures d'organització que permetin afrontar els grans reptes del segle XXI, com la desigualtat o les migracions, però també que doni resposta a societats diverses i multiculturals com la nostra.
Per finançar-la, s'ha obert una campanya de "crowdfunding" que ja ha superat els 26.000 € i que està disponible en aquest enllaç.
Jo i molts dels qui llegiu aquestes línies (però no tothom: hi ha diverses opcions, cadascú pot fer-ho en la mesura de les seves possibilitats) ja hi hem contribuit. Però cal anar més enllà, cal que ens posem en contacte amb tots els nostres contactes (familiars, amistats, relacions, de Catalunya, de tota Espanya, i de més enllà) perquè també ho facin. Per a mi, és un deure moral i cívic.
El projecte vol analitzar aquesta qüestió de la mà de líders, intel·lectuals i polítics, d'especialistes que ajudin a il·luminar el camí que haurien de recórrer Espanya, Europa i el món per avançar per la senda del federalisme. El documental intentarà també explicar el federalisme des de dins, a partir de l’experiència de ciutadans i ciutadanes anònims: què sabem, d’on prové, quines són les seves possibilitats en un món cada cop més globalitzat. I una mirada a experiències i tradicions federals, als èxits i reptes del model. No ens podem resignar a escoltar només la veu dels nacionalismes. Tu també pots ajudar a enderrocar murs i que no se'n construeixin de nous.

No hay comentarios:

Publicar un comentario