miércoles, 15 de julio de 2015

En Raül i la "tieta party"

Esmorzant avui amb dos altres economistes abans de saber-se quins serien els tres primers membres de la candidatura en la qual anirà Artur Mas a les properes eleccions al Parlament de Catalunya, ells dos pronosticaven que Mas intentaria que en el primer lloc hi anés alguna dona científica, amb un gran prestigi internacional. L’objectiu seria evitar la sensació que el procés català havia quedat en mans de "frikies". En Romeva no és un "frikie" però no és el gran científic que buscaven. Ens vendran que és d’esquerres (aquest ha estat des de temps immemorial l'objectiu del nacionalisme: dividir l'esquerra) i ell ens dirà que només ens separa la independencia, però si ha decidit encapçalar aquesta llista, em temo que ens separa tota una concepció ètica de la política i de la vida. L’opinió que tinc de les seves dues acompanyants (en el terreny polític) no és tan positiva.
I ara faig algunes preguntes:
I les primàries per triar aquesta candidatura? Quin òrgan els ha escollit? Hi ha hagut un procés de recollida de signatures? Un procés participatiu per elaborar la candidatura?
Joan Tapia diu que la proposta de Pedro Sánchez té més suport a Catalunya que la de Mas i acompanyants. Per què llavors tenim vergonya de dir-li pel seu nom (el propi Tapia, o dirigents mateixos del PSC)?
Declaració d’indepèndencia en 6 mesos: i per què no abans de les generals, posats a fer, potser per no fer el ridícul tan aviat? Hem de “desconnectar” d’un estat membre democràtic de la UE i aspirar a ser admesos automàticament a la mateixa UE, en 6 mesos? Com ens desconnectaran dels nostres familiars i amics?
N’han parlat amb en Draghi, per assegurar-nos que els caixers automàtics segueixen funcionant? Tenen el suport d’algun govern d’algun estat-membre de la UE (es requereix la unanimitat per ser acceptat)? Seran rebuts Romeva, Mas, Junqueras o les tietes en alguna cancelleria abans de les eleccions, perquè sapiguem amb quins aliats internacionals compten? Els rebrà algú els 6 mesos després de les eleccions, fins i tot si guanyen, que espero que no? Han tingut temps de fer el llibre blanc de la independència, o segueix sent el patracol grapat del consell de la transició de Pilar Rahola?
Un candidat a president que no anirà als debats electorals a rendir comptes?
Com queden els exsocialistes que volien reagrupar la socialdemocracia al voltant de Junqueras? Lluitant per veure qui d’ells va al lloc número 6 d’aquesta llista? Mentrestant, algú governa Catalunya?

No hay comentarios:

Publicar un comentario