viernes, 15 de noviembre de 2013

Un conte de fades per al PSC

D'aquí a dos anys no només haurà passat el mític 2014 sinó que estarem a punt d'acabar el 2015. Mentrestant...
1) S'hauran fet realitat tots els vaticinis d'Antoni Sitges-Serra sobre la política catalana i espanyola, i Martin Schulz serà el nou president de la Comissió Europea, liderant un procés de canvi institucional i de construcció de l'estat federal europeu, amb la col·laboració de socialistes, democratacristians, liberals i ecologistes. La crisi de l'euro ha quedat enrera.
2) Catalunya viu sota un govern institucional amb participació de persones de la societat civil, fruit de la col·laboració entre el PSC i CiU després de l'ensulsiada del projecte sobiranista d'Artur Mas, i de la proposta constructiva de Pere Navarro, que va pronunciar en el seu moment el discurs que s'esperava d'ell. El deliri d'ERC proposant paralitzar l'economia catalana i la desorientació de CiU han propiciat que el catalanisme torni a unir-se sobre objectius amplament compartits per la immensa majoria de la societat.
3) El PSC ha recuperat l'alcaldia de Barcelona en una coalició d'esquerres després d'un procés de primàries exemplar. També recupera l'alcaldia de Vilanova i la Geltrú amb un Joan Ignasi Elena reforçat després de centrar les seves energies en la política local, i manté amb força les alcaldies de Lleida amb Angel Ros i de Tarragona amb Josep Fèlix Ballesteros.
4) Falten pocs mesos per a les eleccions al Parlament de Catalunya. Les perspectives del PSC i d'ICV són molt bones. Han decidit unir-se sense ambigüitats en l'objectiu federalista, i estan esperançades en poder dur a terme un model semblant al del govern d'Espanya, encapçalat per Ramon Jáuregui en una àmplia coalició.
5) El PSC ja ha celebrat unes primàries totalment obertes a la ciutadania i té un-a candidat-a amb un fort suport popular, que ha integrat a la seva candidatura al candidat-a que va quedar derrotat en la segona volta de les primàries. Un nou clima d'unitat i renovació és el resultat de l'entesa que va començar a mitjans de novembre de 2013 quan el PSC va decidir volcar totes les seves energies en els objectius de regeneració i federalisme.
6) El PSC anuncia la celebració per a després de les eleccions autonòmiques d'un congrés que serà l'últim que se celebrarà seguint el format tradicional. Els companys del Baix Llobregat són els primers que han entès la necessitat de regenerar profundament la política catalana. Una comissió d'experts i militants veterans ha consensuat una proposta a ratificar pel Congrés que inclou la supressió de la secretaria d'organització i la creació d'una organització més moderna, transparent i eficaç. Al C/ Nicaragua es viu un ambient de treball intens des de les 9 del matí cada dia.
7) En el seu programa electoral, PSC i ICV es comprometen a suprimir les diputacions i el que queda de CiU i Ciutadans s'afegeixen a aquests partits per a elaborar una nova llei electoral catalana de circumscripció única basada en el model alemany.
8) Oriol Junqueras presenta un programa de "Mites de la Història de Catalunya" en un canal de la TDT. Sandra Sabatés fitxa per TV3.

1 comentario:

  1. D'entre tots els vaticinis, el que he pogut visualitzar més clarament és el programa televisiu del Junqueras, on un dia explica que sota la muntanya de Montserrat hi ha una base extraterrestre.
    Per a la resta diria que cal anar treballant per reformar no tan sols el PSC sinó tot l'aparell institucional i de partits, i potser els mecanismes bàsics de la democràcia al nostre país. La nova llei electoral en concret, que està adormida des de fa tants anys...

    ResponderEliminar