viernes, 21 de junio de 2013

Document de reflexió per una Catalunya sense fronteres

Els 100 primers signants de la Crida per una Catalunya Federalista i d'Esquerres que es va fer pública la passada tardor vam tenir recentment una reunió convocada sobre la base d'un document de reflexió. La setmana passada alguns periodistes i columnistes es van fer ressò de fragments aïllats d'aquest document.
El document comença així:
"Transcorreguts uns mesos des que vàrem donar a conèixer la Crida a la Catalunya federalista i d’esquerres, pensem que ha arribat l’hora de fer un pas més i constituir formalment un moviment cívic que aplegui a tots aquells ciutadans i ciutadanes partidaris de la unió en llibertat amb els altres pobles d’Espanya i decididament contraris a aixecar noves fronteres.
Un moviment cívic europeista i federalista, que parteix de la base que tots els éssers humans tenim els mateixos drets, però que, malauradament, formem part d’un món amb un ordre social injust, amb greus problemes comuns, com les desigualtats creixents o la degradació medioambiental. I que no és aliè al fet que a Europa estem experimentant des de ja fa uns anys un procés regressiu que ens duu a la minva o desaparició de les societats del benestar. Un moviment organitzat de ciutadanes i ciutadans respectuós amb el paper de les institucions representatives i dels partits polítics, però que es proposa defensar enèrgicament la justícia social i la raó democràtica. Un moviment que es remet a una llarga tradició, la tradició federalista, i que pren com a referència l’experiència de països prou rellevants que han fet compatible la solidaritat i la diversitat".
Podeu llegir el document complet aquí.

No hay comentarios:

Publicar un comentario